...Op jonge leeftijd ontdekte Vera de prachtige klanken van de harp. Deze prachtige klanken hebben haar sindsdien niet meer losgelaten...

Vera Kool werd geboren in Alphen aan den Rijn. Zij studeerde aan de conservatoria te Amsterdam en Utrecht bij Alexandre Bonnet en Erika Waardenburg en sloot haar Master of Music af met een 9 als eindcijfer, met complimenten voor haar bewerkingen en vertolkingen van de composities van Claude Debussy. Aansluitend studeerde zij bij de harpiste Marie-Claire Jamet te Frankrijk, en volgde ze masterclasses bij o.a. Edward Witsenburg, Theo Olof, en Park Stickney (jazz). Tevens werd zij tweemaal uitgenodigd voor de prestigieuze Académie de Villecroze te Frankrijk.

Vera nam met succes deel aan verschillende concoursen. Zo won zij prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN).

Als veelzijdig musicus is Vera met grote regelmaat te vinden op vooraanstaande podia zoals Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg en De Doelen. Haar veelzijdigheid uit zich in een interesse voor vrijwel alle facetten van de concertpraktijk, van kamer../muziek tot soloconcerten, en van koren tot orkesten. Hier is kamer../muziek een van Vera's grootste passies. Tot haar vaste ensembles behoren het FluitHarp Duo met Egbert Jan Louwerse (fluit), Duo Camille met Frederieke Saeijs (viool), en het zang-harp duo met zangeres Madieke Marjon.

Als solist is Vera regelmatig te horen met diverse orkesten. Recent voerde zij o.a. werken van Debussy, Mozart, Pierné, en Handel uit. Als remplaçant is zij verbonden aan het Gelders Orkest.

Naast haar uitvoeringspraktijk is Vera een bevlogen harpdocente, verbonden aan Het Klooster te Woerden en Kunstencentrum de Kom te Nieuwegein. Meerdere leerlingen wonnen reeds prijzen bij concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours, en het Nationaal Concours van de SJMN.

Vera bespeelt een Lyon & Healy style 100.