fluitharp
fluitharp

Het Fluitharp Duo
Het altijd aan het groen herkenbare FluitHarp Duo, bestaande uit Vera Kool (harp) en Egbert Jan Louwerse (fluit), is al lang geen onbekende meer in de ../muziekwereld. Zij verwierven in korte tijd bekendheid in Nederland en Frankrijk. In Nederland speelde het duo op vooraanstaande podia als Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg en De Doelen. In Frankrijk ontvingen zij diverse uitnodigingen, o.a. voor optredens tijdens festivals te Parijs, Maubeuge, Gargilesse, en de internationale Académie Musicale de Villecroze. Hun spel werd hier met groot enthousiasme ontvangen en becomplimenteerd door Franse grootmeesters, zoals harpiste Marie-Claire Jamet, fluitist Christian Lardé, en pianist/componist Jean-Michel Damase.
Naast hun kamer../muziekconcerten soleren Vera en Egbert Jan ook als duo met orkest, o.a. met het concert voor fluit, harp en orkest van Mozart.
Meer informatie vindt u op www.fluitharp.nl


madiekemarjon


Madieke Marjon, zang en Vera Kool, harp

Madieke en Vera ontmoetten elkaar op het Utrechts Conservatorium waar zij beiden studeerden. Sindsdien vormen zij een vast duo dat met veel plezier programma's maakt rond bijzondere thema's. Zoals:
¡Habanera! Deze dans vond in de negentiende eeuw haar oorsprong in de Cubaanse hoofdstad Havana. Zij is duidelijk herkenbaar aan haar karakteristieke ritme en werd dermate populair dat ook Europese componisten zich door haar lieten inspireren. Mezzosopraan Madieke Marjon en harpiste Vera Kool geven een concert met authentieke habanera's en ander, door de Spaans/Latijns-Amerikaanse dans beïnvloed, repertoire.
zie ook www.duoyoukali.nl

duo camille

Duo Camille
Duo Camille is vernoemd naar de componist Camille Saint-Saëns. De inspiratie voor deze verwijzing kwam voort uit Saint-Saëns’ betoverend mooie Fantaisie op.124 voor viool en harp, die hij schreef tijdens een tournee door het Middellandse Zeegebied in het voorjaar 1907.
Harpiste Vera Kool en violiste Frederieke Saeijs vormen samen een succesvol duo. Beiden stonden in de finale van het Prinses Christina Concours te Rotterdam (1998), hetgeen resulteerde in vele gezamenlijke concerten. Na het afsluiten van hun studies besloten de dames hun passie voor deze instrumentencombinatie nieuw leven in te blazen en hun krachten te bundelen tot een vast duo.
Zie ook www.frederiekesaeijs.com

duo camille

Overige ensembles en samenwerking met andere kunstvormen

Vera werkt projectmatig samen met verschillende musici in diverse bezettingen. Een unieke samenwerking daarvan is in combinatie met andere kunstdisiplines als dans en theater.