...Op jonge leeftijd ontdekte Vera de prachtige klanken van de harp. Deze prachtige klanken hebben haar sindsdien niet meer losgelaten...

Vera Kool werd geboren in Alphen aan den Rijn. Zij studeerde aan de conservatoria te Amsterdam en Utrecht bij Alexandre Bonnet en Erika Waardenburg en sloot haar Master of Music af met een 9 als eindcijfer, met complimenten voor haar bewerkingen en vertolkingen van de composities van Claude Debussy. Aansluitend studeerde zij bij de harpiste Marie-Claire Jamet te Frankrijk, en volgde ze masterclasses bij o.a. Edward Witsenburg, Theo Olof, en Park Stickney (jazz). Tevens werd zij tweemaal uitgenodigd voor de prestigieuze Académie de Villecroze te Frankrijk.

Vera nam met succes deel aan verschillende concoursen. Zo won zij prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN).

Als veelzijdig musicus is Vera met grote regelmaat te vinden op vooraanstaande podia zoals Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg en De Doelen. Ook speelt Vera op festivals als het Grachtenfestival, de Uitmarkt en op internationale festivals. Haar veelzijdigheid uit zich in een interesse voor vrijwel alle facetten van de concertpraktijk, van kamermuziek tot soloconcerten, en van koren tot orkesten. Hier is kamermuziek een van Vera's grootste passies. Tot haar vaste ensembles behoren het FluitHarp Duo met Egbert Jan Louwerse (fluit) en het zang-harp duo met mezzo-sopraan Madieke Marjon.

Als solist met orkest voerde zij o.a. werken van Debussy, Mozart, Pierné, en Handel uit.
Vera speelde bij orkesten als het Limburgs Symfonie Orkest, Het Promenade Orkest en de Marinierskapel.
Momenteel is zij als vaste remplaçant verbonden aan Het Gelders Orkest en speelt in het Johann Strauss Orkest ol.v. André Rieu.

Naast haar uitvoeringspraktijk is Vera een bevlogen docente en heeft uitgebreide ervaring als docent bij Kunstencentrum de Kom te Nieuwegein en Het Klooster te Woerden.
Meerdere leerlingen wonnen reeds prijzen bij concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours, en het Nationaal Concours van de SJMN.
Vera heeft een privépraktijk Berceuse te Amsterdam.

Vera bespeelt een Lyon & Healy style 100.